Buđ na zidovima u novom stanuklikni sliku da otvoriš galeriju

Prilikom kupovine novog stana, na primer u Novom Sadu gde mi radimo, situacija je trenutno takva da ćete novi stan platiti više nego "polovan" odnosno korišćen stan. Prema poslednjim statističkim analizama objavljenim od strane zvaničnih institucija, novi stanovi su trenutno oko 20% skuplji od korišćenih.  Da li ste kupovinom novog stana sebe spasili od nekih boljki o kojima slušate od prijatelja koji su kupili stan starije gradnje?  Pa...zavisi.

Naime, stanovi se danas grade mnogo brže nego ranije, iz prostog razloga što je tehnologija gradnje napredovala, kao i materijali.  Ukoliko finansije nisu problem, a papirologija je uredna, zgrada se danas može useliti već za desetak meseci od otvaranja gradilišta.  Međutim, ono što nije napredovala je ljudska svest o tome da taj stan nije samo proizvod, to je nečiji dom.  Iz ovog razloga, nije redak slučaj da se dešava da "majstori" preskoče neke operacije koje ih mrzi da urade.  Najčešće se radi o izolaterskim radovima i to u potkrovlju.  

U galeriji ovog članka, možete videti stan u kome se živi manje od godinu dana, useljen je nov i nalazi se u potkrovlju.  U uglovima zidova, pojavila se memla, odnosno buđ.  Razlozi mogu biti različiti, ali najverovatnije se radi o hladnim mostovima koji su se stvorili na spoju zidova i betonske ploče krova, u kombinaciji sa zgradom koja je jako brzo završena i useljena i koja se nije dobro prosušila pre useljenja.  Svemu ovome pomalo kumuje i PVC stolarija koja dihtuje suviše dobro pa protok vazduha kada je stan zatvoren gotovo i da ne postoji.

Mi smo problem rešili pomoću Isoltherm-a , a ukoliko se i vama pojavljuje buđ na plafonima i u uglovima novog stana, pomoćićemo i vama.  Opišite svoj problem na našoj kontakt stranici i dogovorićemo se u vezi sa potrebnim intervencijama.