Možete i vi - Isoltherm URADI SAM videoŠvajcarski izolacioni materijal Isoltherm, koji se među kupcima već odomaćio pod nazivom termo glet nije komplikovan za apliciranje.  Sve što je potrebno od alata, kao što možete videti u video materijalu, jeste alat identičan onome za gletovanje, s tim što je potrebno imati i nazubljenu i ravnu varijantu alata.

Osim toga, za ugradnju ga posebno kvalifikuje to što je zdrav, u smislu da se radi o materijalu koji je paropropusna termoizolacija, što znači da zidovi pod njim dišu, ali istovremeno i vodonepropusna termoizolacija, što znači da onemogućava stvaranje kondenzata sa unutrašnje strane zidova. Samim tim, na zidovima na koje je apliciran Isoltherm ne može da se razvije buđ.

Da ne bude neke "majstorske zabune" u ovom članku, mi nismo protiv stiropora i stirodura kao izolacije, naprotiv - i mi radimo fasade od tih materijala.  Ali jako je važno znati pravilno primenjivati materijale, a stiropori i stiroduri su materijali za upotrebu spolja i tu nema diskusije.  Za spoljašnje zidove iznutra, u svrhu zadržavanja toplote, potrebno je aplicirati Isoltherm, upravo zbog gore navedenih karakteristika - paropropusnosti materijala i njegove vodonepropusnosti. 

Kao što ovaj video detaljno pokazuje, apliciranje Isoltherm-a ide nešto sporije od klasičnog gletovanja zato što:

  • zidovi treba da budu što bolje pripremljeni (što ravniji i što čvršći), pa ovaj proces pripreme često prethodi apliciranju Isoltherm-a
  • sam Isoltherm se nanosi u 2 ruke, a nešto sporije se suši, pa u zavisnosti od organizacije posla to ume da uspori radove
  • majstor bi trebalo da učini sve što je u njegovoj moći da konačna debljina apliciranog Isoltherm-a bude tačno 1 mm, jer pri toj debljini dobija se idealan odnos uloženog i dobijenog.

Ukoliko vas zanima šta ste tačno postigli kada uradite Isoltherm toplotnu izolaciju na spoljašnjih zidovima iznutra, efekti koje ovaj materijal daje su takođe zabeleženi eksperimentom sa laserskim termometrom.  Na ovaj eksperiment vas upućujemo iz prostog razloga što verovatno niste navikli da čujete da postoji izolacija bez stiropora ili kamene vune.

Za dodatne savete u vezi sa nabavkom i apliciranjem Isoltherm-a, pišite nam ili nas kontaktirajte putem naše Facebook stranice.