Kako izolovati stari zid u stanuklikni sliku da otvoriš galeriju

Kada razmotrite situaciju na tržištu nekretnina u Novom Sadu, lako ćete uočiti paradoks da cene uopšte ne odražavaju toliku krizu o kojoj se piše po novinama i analizira naširoko.  U suštini, prilično je jednostavno za objasniti, jer postoje tri glavne kategorije cena - novi stanovi, stari stanovi i stanovi na dobrim lokacijama (nebitno da li su stari ili novi).  Prva i treća kategorija su skupe, što je sasvim logično i u to se nećemo upuštati ovom prilikom.  Druga kategorija je ono čime ćemo se pozabaviti.

Stari stan je veoma često jedino rešenje za mnoge od nas da se skućimo u svoj krov nad glavom i to naravno zbog cene.  Ipak, kvalitet životnog prostora u takvom stanu često nije zadovoljavajući, pa je mudro pre useljenja renovirati ga.  U renoviranju se uvek rukovodite "dubinom" stvari koje renovirate - počnite od instalacija koje se nalaze u zidovima, plafonima i patosima, da ne biste kasnije u nameštenom stanu imali te najprljavije radove koji proizvode najviše prašine i buke.

U svakom slučaju, kada dođete do zidova i njihovog površinskog sloja, tu otprilike počinje naš posao.  Često su zidovi takvi da se ispod njih ne nalazi ništa pa niste morali da ih "dirate" prilikom renoviranja instalacija, ali nisu ni u dobrom stanju da bi izdržali na sebi nove slojeve dekoracija ili izolacije.  Obzirom da stan ne možete izolovati spolja, barem ne bez pomoći svih komšija, ostaje vam kao opcija izolacija iznutra, a ukoliko koristite Isoltherm, onda ovaj posao možete završiti čak i na vrlo starim zidovima.  Obzirom da je Isoltherm moderan materijal koji ima mnogo široko primenjivih osobina, a jedna od njih je i dobra vezivost sa različitim podlogama, njega možete koristiti i preko mrežice koja čini stare zidove čvršćima.  

Da bismo vam pokazali kako ovo izgleda, pripremili smo vam jednu poveću galeriju slika iz jednog od naših poslednjih poduhvata renoviranja stanova u Novom Sadu, pa ukoliko imate stari zid spreman za toplotnu izolaciju iznutra, računajte da ga ne morate obijati do cigle.  Isoltherm vam može dati odličan rezultat uz kraće vreme izvršenja radova.  Ukoliko je ovo slučaj, opišite nam svoj prostor pa ćemo zajednički proceniti najbolju opciju za vas.