Kako kombinovati svetlo sa gipsanim radovimaKombinacija nekoliko izvora svetlosti sa gipsarskim radovima
galerija - uvećaj

Svetlost u prostoriji je ekstremno važna stvar zato što utiče na zdravstvene, izolacione i finansijske aspekte uređenja prostora. U zavisnosti od toga kakva je prostorija koja se uređuje, kao i od toga koji aspekt uređenja je preovladao, svetlost je potrebno dodatno ojačati ili oslabiti pravilnim izborom boja i rasporedom veštačkog svetla. Svetlost u prostoriji danas se umnogome razlikuje od svetlosti u prostorijama pre 20 ili 30 godina, kako po ceni koštanja da se uradi, tako i po tehnologiji koja se koristi.

Prostorija koju možete videti u galeriji slika specifična je po tome što se radi o prostoriji pravougaonog oblika u kojoj je plafon spušten okruglim konturama, čija boja zidova na sve to nije bela, ali prostorija ipak ima dovoljno svetla. Naravno, radi se o kombinaciji prirodnog i veštačkog osvetljenja, ali u ovom objašnjenju, fokus je na veštačkim izvorima svetlosti jer njih smo mi osmislili i uradili.

Ova prostorija je dakle osvetljena osnovnim svetlom, difuzno-noćnim svetlom i zidnom rasvetom, koje su naravno razdvojene posebnim prekidačima i mogu da se doziraju u zavisnosti od količine svetla koja tog dana nedostaje iz prirodnog izvora.