Kako urediti dupleks stanklikni sliku da otvoriš galeriju

Jedno od mogućih povoljnijih rešenja stambenog pitanja je kupovina dupleks stana.  Nekoliko je razloga zašto se dupleks stanovi uopšte prave u zgradama, a možda i najvažniji od njih je struktura projekta koji se investitorima odobrava za gradnju.  Naime, svaka zgrada mora da ima i mali i srednjih i velikih stanova, a oni pritom moraju da budu i jednosobni, i dvosobni i trosobni i višesobni.

Obzirom da su godinama već najlakše utrživi stanovi oni mali, do pedesetak m2, investitori najviše vole upravo njih, ali moraju da ispoštuju uslove koje su dobili za gradnju.  Tu na scenu stupa umetnost iskorišćenja prostora na tavanu jer dupleksi vrlo često budu trosobni ili višesobni, pa investitoru valjaju iz dva osnovna razloga - zbog strukture projekta i zbog prodaje dodatnih kvadrata koji bi inače ostali neiskorišćeni, samim tim i neprodati.

Naravno, ovo nije neka mudrost, mnogi ovo znaju, pa samim tim dupleks spada u onu kategoriju nekretnina oko koje se može najlakše cenjkati prilikom kupovine, jer vrlo često ostaju poslednji i neprodati.  Ukoliko je osnovna izgradnja zgrade urađena kako treba, dupleks ne bi trebao da bude ništa lošiji od stanova na nižim spratovima, ali nažalost, ovo često nije slučaj te stoga pažljivo ispitajte kakav je krov, kako su izolovani hladni mostovi, kako su urađeni limarski radovi i opšivke krova.  Praktično, najbolje vreme za razgledanje (i kupovinu) dupleks stana je kraj zime koja je bila izuzetno snežna i hladna ili pak jesen koja je izuzetno kišna.  Ako ima mana u izolaciji i prokišnjavanju, dupleks će ih tada najlakše pokazati.

Ukoliko ste bili srećne ruke i svoj dupleks pazarili jeftinije od prosečne cene stana, ostalo vam je na raspolaganju više novca za uređenje enterijera, a to znači i za direktno podizanje kvaliteta života i zadovoljstva stanovanja.  Dupleks stan, sa svojim kosinama, stepeništem, krovnim prozorima, velikim brojem soba, savršeno je mesto da se iskombinuju razne tehnike opremanja i uređenja enterijera i dobar majstor tu može da se iskaže u punom potencijalu.  

U galeriji sa vaše desne strane možete pogledati jedan dupleks stan u Novom Sadu, koji smo uredili koristeći gips i za skrivanje mana u stanu i za dekoraciju svetlima u spuštenom plafonu, a od moleraja smo radili i klasično krečenje i dekorativne tehnike.  Pogledajte rezultat pa procenite sami.  Ukoliko vas zanima kako sve može da se uradi enterijer vašeg dupleksa, kontaktirajte nas.