Gipsarski radovi - suva gradnjaSuva gradnja ima sve veću primenu u adaptaciji i izgradnji stambenih i poslovnih objekata, posebno iz razloga što su vrlo fleksibilni i dozvoljavaju kreativnost i praktčnost u radu. Primena gipsa nema granica, što u vremenu kada ljudi žele da im životni prostor bude visoko personalizovan ima posebnu vrednost. Kombinovanje oblika i vrsta gipsanih elemenata je praktično neograničeno prilikom uređenja enterijera.

Gips je dobar termički i zvučni izolator, a prilikom instalacije se ne koristi voda što rad sa gipsom čini relativno čistim. Takođe, velika prednost gipsa je što nije zapaljiv.

Suva gradnja gipsom pogodna je za spuštene plafone, pregradne zidove, kaskade svih vrsta, police integrisane u prostor i još mnogo toga. Industrija prefabrikovanih gipsarskih elemenata je takođe uznapredovala tako da majstoru za gips ostaje samo da bude kreativan i precizan. Suva gradnja gipsom je, prosto rečeno, više građevinski zahvat, nakon koga se urađeni elementi dalje mogu dekorisati bojama i premazima radi dobijanja vizuelnog efekta.  S obzirom na popularnost različitih rešenja prilikom suve gradnje gipsom, često se dogodi da su majstori zauzeti na veoma dug period.  Iz tog razloga, mi u branši volimo da promovišemo jedni druge, posebno kada iza nečijeg rada možemo stati i svojim autoritetom.  Jedan od naših partnera kojeg rado preporučujemo je i firma NS Stil Enterijeri, te vam predlažemo da posetite i njihov sajt - www.gipsarskiradovi.rs.