Termoizolacija spolja ili iznutra?Jasno vam je da je pravi odgovor na ovo pitanje - i spolja i iznutra.  Kada biste bili u prilici da ušuškate kuću u izolacioni materijal sa svih strana, pa još i iznutra da izolujete spoljašnje, tzv. fasadne zidove, to bi bilo idealno rešenje za zimske dane i istovremeno za probleme sa buđi i vlagom na zidovima.

Ipak, ponekad ćete biti u situaciji da morate da se odlučite, pa evo koje faktore biste trebali da uzmete u obzir:

- izolacija spolja najčešće zahteva montažu i demontažu skele, što poskupljuje postupak izoliranja;

- izolacija spolja ima i vizuelni efekat - bude li estetski loše urađena, radićete ponovo;

- prilikom izolovanja spolja, imate velik izbor materijala - veća je šansa da zbog štednje pogrešite;

- ako živite u stanu, niste sami pri donošenju odluke o izoliranju spolja;

- lakše je trpeti greške u izolaciji kada je između vas i izolaterskog rešenja zid, ako je loše urađeno iznutra - to gledate svaki dan;

- samo neki materijali su primenjivi kao izolacioni materijali i spolja i iznutra - NE SVI;

- neadekvatna izolacija iznutra u velikom broju slučajeva dovodi do pojave hladnih mostova. 

Obzirom da mi radimo izolaterske radove i spolja i iznutra, za izolaciju spolja primenjujemo nekoliko materijala, uglavnom kamenu vunu i stirodur u okviru demit fasade, ali iznutra preporučujemo isključivo Isoltherm jer je on samim svojim načinom nanošenja na zidove dizajniran tako da spreči pojavu hladnog mosta u prostoriji, što u slučaju apliciranja nekog izolacionig materijala u tablama iznutra nije slučaj - naprotiv, više je pravilo nego izuzetak da će se hladni most pojaviti ukoliko npr. prostoriju izolujete iznutra stirodurom. 

Ukoliko vas zanima kako se tačno aplicira isoltherm ili kakva su svojstva Isoltherm-a, pozovite nas na 065 516 54 54 i posavetujte se sa nama.   Rado ćemo vam pomoći pri izboru materijala i metoda rada.