Trendovi u dekoraciji - boje i politikaklikni sliku da otvoriš galeriju

Ako su već prema rečima nekih iskusnih stranih dekoratera i dizajnera prostora, boje u trendu za 2017. godinu bile mračno plava, plavo zelena, sunčano žuta i mineralno siva, nismo mogli da se ne zapitamo kakav će trend u dekorisanju enterijera kuća i stanova biti u 2018. godina.

Saznanja su više nego interesantna, a nećete verovati - imaju veze sa politikom i to onom visokom. Po rečima autora sa nekih stranih sajtova, trendovi se određuju unapred, pa je tako tokom 2016. naslućeno da će trend 2017. biti takav da su ove jake i pune boje u modi i spram toga, industrija je počela upravo te boje da gura u prvi plan.  Uostalom i naš sajt je urađen 2016. pa ima zelenu nijansu.  Šta će onda biti sa 2018. jer ako je verovati prošlosti, sada se određuje moda za sledeću godinu?  Online portali posvećeni uređenju enterijera kažu "samo pastelno, neutralno i prirodno".  Sve treba da vuče na bež i braon, na cigla narandžastu, na boju drveta i da podseća na nešto iz prirode, a ako ikako može bilo bi dobro i da materijal bude prirodni, a ne veštački.  

Takav snažan zaokret u trendovima je, kažu, odraz politike i sveukupnog osećaja stabilnosti. Naime, kada je okruženje stabilno, ljudi razbijaju monotoniju nekim ekstremnijim dkoracijama u svom ličnom okruženju.  Međutim, kada je sve nestabilno oko nas (a jeste), prirodno je da ljudski organizam teži bazičnim vrednostima koje se nalaze u prirodi - prirodnim bojama, prirodnim materijalima.  Tako, zahvaljujući enterijeru, raste osećaj sigurnosti u kući, kad već nije sigurno u društvu i na ulici.  Sad vam je jasno otkuda ovaj trend, a ako nije - pogledajte Dnevnik.

Naravno, nije problem pratiti trendove, kada imate dobre majstore i materijale, mi radimo i kad je dobro i kad je kriza.  Bilo da želite sobu u dezenu Sahare i pustinjskog peska ili želite da živite u stanu okrečenom prirodnim ekološkim bojama, mi to možemo da vam obezbedimo, ako nas kontaktirate.  E sad...da li će vam dogodine Tramp, Putin i Merkelova pripremiti novo krečenje, na to već nemamo uticaja :-)