Termo izolacija iznutra - Isoltherm


Isoltherm je švajcarski proizvod koji omogućava termoizolaciju prostora iznutra, bez upotrebe stiropora ili stirodura, bez smanjivanja površine i zapremine životnog prostora. Radi se o mineralizovanoj glet masi, posebnih svojstava, proizvedenoj po patentu švajcarskog proizvođača.

Apliciranjem ovog proizvoda na zidove iznutra, na sličan način kao što se na zidove aplicira glet masa, dobijate zid koji sprečava pojavu vlage i buđi, a zadržava temperaturu postignutu u prostoriji. Termoizolacioni efekat sloja debljine 1 mm je ekvivalentan ugradnji stiropora debljine 8 cm, s tim što je ovo rešenje neuporedivo zdravije za životni prostor jer za razliku od stiropora, zid obložen ovim materijalom propušta vlagu van prostorije i onemogućava stvaranje kondenzacije na samom zidu iznutra (ova osobina naziva se paropropusnost). 

Finish Line doo iz Novog Sada je za sada jedini dobavljač ovog proizvoda u Srbiji, pa ukoliko vas zanima da ovo rešenje primenite u svom životnom prostoru, kontaktirajte nas za kupovinu Isoltherm-a.  Dosadašnji korisnici Isoltherm-a tvrde da je u nekim prostorijama grejanje potpuno izbačeno jer samo telesne temperature ljudi koji u prostoriji borave i temperature uređaja koji u njoj rade mogu biti dovoljne da se održi potrebna temperatura (naravno, ne kada je napolju -20).  Na kraju, evo i nekoliko zanimljivosti:

1. Da saznate više o samoj fabrici u kojoj se proizvodi Isoltherm, pogledajte link firme Edinthon doo,

2. Da naučite KAKO SE UGRAĐUJE I KORISTI ISOLTHERM, pogledajte Uradi sam video,

3. Ako se dobro razumete u nauku, pročitajte Izveštaj Instituta za ispitivanje materijala iz Beograda o Isolthermu!